• http://www.engren.se/ Hans

  Du glömmer ett par viktiga detaljer – som att fundera över hur mycket av ditt liv du vill lägga i Googles händer – speciellt med tanke på att till och med Microsoft har en bättre/mindre kränkande integritetspolicy än vad Google har (även din arbetsgivare bör ha en viss input på den delen – just med tanke på att du kommer att använda den i arbetet, och troligt även på trådlösa nät som tillhör denna).

  Jag gillar att Android kommer starkare och starkare, konkurrens är bra. Det jag inte gillar är att tappa kontrollen, vilket man trots av allt gör betydligt mer med en Androidtelefon än med iPhone. (Och argument om inlåsning är moot – man är i praktiken bara inlåst om man blir begränsad, och åtminstone jag känner mig inte det minsta begränsad med min iPhone).

  Google har dessutom möjligheten (och rätten) att installera och avinstallera appar på din telefon utan att du har möjlighet att påverka. Den möjligheten har inte Apple.

  Även jag har funderat och vägt mellan Android och iPhone. Just Googles hanterande av personlig integritet gjorde mitt val enkelt i slutänden…

 • John

  Jag bytte just tillbaka till iPhone efter ett halvår med en HTC Desire. Innan dess, två år med iPhone och iPhone 3G. HTC Desire är lätt den värdigaste utmanaren till iPhone, men sorry – iPhone vinner ändå.

  Den första iPhoneveckan körde jag dessutom en 3GS, men fick av en slump en ny iPhone 4. Skillnaden är minimal, bortsett från priset, det är löjligt. För min del hade jag lätt kunnat stanna med en 3GS. Visst, skärmen är osannolikt skarp på iPhone 4, men det är i ärlighetens namn inget fel på den gamla.

 • http://tlundberg.com Tobbe

  Jag har en Desire som jobbtelefon (som jag även använder privat). Jag är helnöjd! Men skulle jag gå i mobiltankar idag skulle jag vänta på Desire Z. Allt det bra med Desire + ett tangentbord. Kan det bli bättre?

 • beowulf

  Intressanta synpunkter från er alla.

  Tobbe: Tangentbord är trevligt men Z verkar bli en tusenlapp dyrare.

  John: Vad är det som gör att iPhone vinner?

  Hans: Bra att du tar upp integretetsfrågan. Jag har inte funderat över den biten direkt utan mest tänkt att upplägget med att man måste ha ett konto hos Google eller Apple beroende på val av operativ. Du får gärna utveckla hur du anser att Googles utgör en större risk.

 • http://www.engren.se/ Hans

  Beowulf;
  Policyn för Android i sin helhet hittas här: http://www.google.com/mobile/android/privacy.html

  Utöver det så är följande artiklar mycket intressanta i kombination med ovanstående, speciellt om man betänker att Googles tjänster “hänger ihop”. Om ditt gmail-program i telefonen skickar GPS-koordinater till gmail-systemet eller googles sökmotor så är det gmails eller sökmotorns privacy policy som gäller, inte Androids. Värt att tänka på.

  http://gawker.com/5419271/google-ceo-secrets-are-for-filthy-people

  http://www.computerworld.com/s/article/9142106/Mozilla_exec_suggests_Firefox_users_move_to_Bing_cites_Google_privacy_stance

  http://arstechnica.com/microsoft/news/2009/12/mozilla-exec-urges-firefox-users-ditch-google-for-bing.ars

  “Google’s philosophy is that the more open information is, the better it is for everyone, especially the search giant, which makes money by organizing said information and then displaying as relevant as possible ads beside it. Microsoft, on the other hand, while still a business that like, any other, wants to make money, has a long history of dealing with privacy concerns and regulations, so it’s eager to avoid potential issues if possible. Dotzler, a 10-year-veteran at Mozilla, is saying that if you care about your privacy, remember that Bing is better than Google, at least in that department.”

 • Marra74

  Intressant diskussion det här !

  Jag använder dagligen min HTC Desire både på jobbet och privat. Har dock betalat den helt själv eftersom arbetsgivaren tyvärr ännu inte lyckats förstå fördelarna med varken Android eller Iphone.

  Jag är mycket nöjd med luren HTC Desire samt med Android, inte minst efter uppdateringen till 2.2 som rättat till en del saker. Håller inte med om att Androids gränssnitt skulle vara svårt att hantera. Jag känner ett flertal med HTC Desire både gammal som ung och som hanterar Android alldeles utmärkt, utan att för den skull besitta ett överdrivet teknikintresse.

  När det gäller Iphone så är också detta ett utmärkt val och det finns många bra egenskaper hos Iphone 4 som imponerar. Tyvärr så är väl största nackdelen priset som för övrigt gäller allt som Apple säljer.

 • http://imaginarium.io/make-things-happen/ Carl H. Blomqvist

  iPhone 4 och HTC Desire är rätt lika vad gäller hårdvaruprestanda. Jag ser en smartphone some ett verktyg och man vill där med ha bra sådan. Både iPhone 4 och Desire lever upp till mina krav.

  Om det hade varit så att jag inte hade haft ett iPad/iPhone projekt på gång, så hade jag valt en Desire bara som omväxling från min iPhone 3G. Så jag förstår att det är ett svårt val eftersom de är så lika ändå.

  Med tanke på media portal och att dottern ska kunna använd den så kanske både en iPod Touch och en Desire också skulle kunna vara ett alternativ i sig. Då behöver du själv inte lägga ut så mycket pengar samt du får det bästa av båda världar.

 • Elof

  Jag kör iPiMP i min Android, ur klientens perspektiv är det en vanlig WebKit-webb. Att strömma Live-TV fungerar inte direkt ur boxen men det verkar finnas dom på forumet som löst det också genom att skicka strömmen genom VLC på HTPCn.